Hírek

Ebösszeírás Mosonmagyaróváron2020-06-30
Mosonmagyaróvár város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2020. július 15 – október 31. között az ebek összeírására kerül sor.
Részletek
Hídfelújítás - kerékpáros, gyalogos forgalom, kenuval és kishajóval - Kútház Kft. felhívása2020-06-30
A Kútház Kft. értesíti a lakosságot, hogy a Kiserdő utcai Lajta-híd pályaaszfaltozás ideje alatt a kifolyási oldalon a kerékpáros és gyalogos forgalom – odafigyeléssel az esetleges ideiglenes lezárásokra – biztosított. A híd a közúti közlekedés, járműforgalom elől elzárt. A Lajta-ágon kishajóval, kenuval közlekedők figyelmét ugyanakkor felhívják arra, hogy a magas vízállás és a mederben végzett munkák miatt a híd alatti áthaladás a víziközlekedésben akadályokba ütközhet. A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket és megértésüket kérik.
Részletek
Regionális Polgárőrnap Halászin2020-06-29
2020. június 29-én rendezték meg a hagyományos Regionális Polgárőrnapot, melynek idén a Győr-Moson-Sopron megyei Halászi község adott otthont. A meghívott vendégeket Csaplár Zoltán, a Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta, aki Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes üdvözlő levelének felolvasásával nyitotta meg hivatalosan a találkozót. Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntő beszédében először a Magyar Kormány köszönetét tolmácsolta a polgárőrök felé a pandémia idején nyújtott helytállásukért, kiváló munkájukért.
Részletek
VIDEÓ: KAMERA RÖGZÍTETTE, AHOGY EGY AUTÓS BECSAPÓDIK A MUNKATERÜLETET VÉDŐ JÁRMŰBE AZ M0-S AUTÓÚTON2020-06-29
Úton zajló munkálatok miatt bevezetett sebességkorlátozás és előjelzések figyelmen kívül hagyása, becsapódás a munkaterületbe, vészvillogó használatának mellőzése, tolatás az autópályán, a baleset után a helyszín elhagyása. Ezek külön-külön is súlyos hibák, ráadásul az imént felsoroltakat mind egyetlen esetnél követte el egy sofőr pár nappal ezelőtt az M0-ás autóúton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkaterületének környezetében. Ismét csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés nem történt. Az esetet rögzítette a társaság új kamerarendszere, a felvétel megtekinthető a Magyar Közút hivatalos YouTube csatornáján.
Részletek
3200 milliárd forintból valósulnak meg útfejlesztések 2024-ig2020-06-26
A hazai úthálózat fejlesztése 3200 milliárd forintból valósul meg 2024-ig, ebből 1800 milliárd forint hazai költségvetési forrás – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára pénteken Rajkán, az M15-ös autóút autópályává történő bővítésének záró-sajtótájékoztatóján. Nagy István agrárminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az M15-ös autópálya segíti és hosszú távon kihatással van a visegrádi országok kapcsolatára.
Részletek
Megnyitott a mosonmagyaróvári hospice ház2020-06-26
2020. június 26-án hosszú-hosszú évek fáradságos munkájának eredményeként ma végre megnyitotta kapuit a mosonmagyaróvári hospice ház. Az esemény nagyon sokat jelent a térség számára, hiszen több közös összefogás mentén valósultak meg azok a tervek, melyek a végstádiumban lévő daganatos betegek szakszerű ápolását, ellátását segítik bennfekvési lehetőséggel.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál