Hírek

Útfelújítások2020-09-25
A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2020. szeptember 28-án kezdődnek Mosonmagyaróváron a Csokonai utca (Lucsony utcától a Lajta töltésig), a Kígyó utca (Kolbai utca és Csokonai utca között), Várallyai utca (Ujhelyi utca és Sólyom utca közötti szakasz) és a Mező Imre utca útfelújításának előkészítő munkái. A munkálatok során részleges útlezárások várhatók, a teljes útlezárásról külön értesítik a lakosságot. Szíves türelmüket és megértésüket kérik.
Részletek
2020. évi közmeghallgatás2020-09-22
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. október 15-én (csütörtök) 15 órakor a Városháza (Fő u. 11.) I. emeleti Dísztermében általános közmeghallgatást tart.
Részletek
DIGITÁLISAN, FAKOPP MŰSZERREL VIZSGÁLJA A FASOROKAT A MAGYAR KÖZÚT2020-09-21
Az országban számos közutat szegélyeznek gyönyörű fasorok, melyeket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utak karbantartásán túl különös gonddal óv. Fontosnak tartják, hogy a fákat egy-egy vizsgálattal ne kelljen megsérteniük, ezért több helyen is alkalmazzák az országban a Fakopp 3D nevű műszert. A készülék segítségével mindössze a kérgen ejtett pár apró szúrással 3D-s képet kaphatunk a fa belső állapotáról. Az eszköz segít megállapítani, hogy a láthatóan még nem károsodott egyedek valóban egészségesek-e, vagy a kis mértékben károsodott fák esetében van-e már belső károsodás is. Ha nem, akkor elegendő az elszáradt faágakat eltávolítani, ezzel is biztosítva, hogy egy-egy fa minél hosszabb ideig gazdagítsa környezetünket.
Részletek
Elindul a „Mofém telepi bölcsőde építése Mosonmagyaróváron” TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00018 azonosítószámú projekt2020-09-18
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00018 azonosítószámú, „Mofém telepi bölcsőde építése Mosonmagyaróváron” című pályázatával pozitív támogatói döntésben részesült, megindulhat a fejlesztés.
Részletek
EGYEDÜLÁLLÓ KÍSÉRLETI PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSÁT TÁMOGATJA A MAGYAR KÖZÚT + VIDEÓ2020-09-17
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. néhány évvel ezelőtt kísérleti út- és hídépítési programot hirdetett meg. A program célja, hogy a mindenkori legkorszerűbb anyagok és technológiák segítsék a biztonságos közlekedést a hazai utakon. A program keretében lehetőség nyílik közútépítésben vagy fenntartásban korábban nem alkalmazott új építési anyagok, illetve új technológiák, eszközök minősített körülmények között történő kipróbálására az országos közúthálózat egyedileg meghatározott szakaszain. Az ígéretes újítások széleskörű alkalmazását megelőzően szükséges az adott anyag vagy technológia alkalmazásával kapcsolatos szakmai tapasztalatok gyűjtése, amihez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai révén biztosítja a szakmai hátteret.
Részletek
AZ UTÓBBI IDŐSZAK EGYIK LEGDÖBBENETESEBB BALESETÉT RÖGZÍTETTE AZ M3-AS AUTÓPÁLYÁN A MAGYAR KÖZÚT KAMERÁJA - VIDEÓ2020-09-17
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi hálózaton található kamerarendszere az M25-ös és M3-as autópálya csomópontjában 2020. szeptember 11-én, pénteken egészen döbbenetes balesetet rögzített. A videó elérhető a társaság hivatalos Youtube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=-AImSyFPNSE&feature=youtu.be
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál