Hírek

A Nolato Magyarország évek óta segíti a megye értelmi sérültjeit - Medveotthon és repülőgép múzeum volt az úti cél2018-10-15
Az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete (É.S.S.E.) 2018 őszén külön járatú busszal szervezett kirándulást 50 sérültséggel élő fiatal felnőtt tagjának és kísérőiknek. A Nolato Magyarország által támogatott kiránduláson győri, koroncói, pásztori, táplánypusztai, nyúli és mosonmagyaróvári intézményekből érkeztek fiatalok, a cél ezúttal a Veresegyházi Medveotthon, utána pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér repülőgép múzeuma volt.
Részletek
Hulladékszállítás2018-10-15
A 2018. október 22.-e, hétfői és október 23.-a, keddi, valamint a november 1., csütörtöki és november 2., pénteki kommunális hulladékszállítást a szállítás napján végzi el a közszolgáltató. A fent jelzett időpontban a szokásosnál több járművel és kora hajnali órákban végzik el a munkálatokat, ezért kérik, hogy a tárolóedényeket az előző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.
Részletek
Újratölthető kávéscsészék az OMV-nél2018-10-09
Eldobható papírpohár helyett újratölthető porcelánbögréből is kávézhatunk októbertől az OMV VIVA-töltőállomásokon. Az egyedi kialakítású bögre nem csupán a környezetet óvja, de megvásárlásakor az első kávé ingyen jár hozzá a hónapban.
Részletek
Természeti töredékek című program Jánossomorján és Nagyfödésemesen2018-10-04
Természeti töredékek címmel valósít meg határon átnyúló projektet Jánossomorja Város Önkormányzata szlovák testvértelepülésével Nagyfödémessel. Az 1-es számú prioritási tengely: Természet és kultúra - A határmenti terület vonzerejének növelése keretében 2017. december óta zajlik a program, és a megvalósítás idén novemberben ér véget.
Részletek
Felhívás ’56 - os Kaszinóra2018-09-27
A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány a hagyományokhoz híven idén is történelmi vetélkedőt szervez az 1956-os forradalom emlékére általános és középiskolásoknak.
Részletek
FELHÍVÁS TÉGLAJEGYEK VÁSÁRLÁSÁRA - „ÖSSZEFOGÁS A MAGYAR SZAKKÉPZÉSÉRT!”2018-09-26
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál