Hírek

KORLÁTOZÁSOKRA SZÁMÍTHATNAK A KÖZLEKEDŐK A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN AZ M1-ES AUTÓPÁLYA BICSKEI ÉS NAGYEGYHÁZAI SZAKASZÁN2018-12-06
Az M1-es autópályán Nagyegyháza térségében, a Budapest felé vezető oldalon a külső sávban végeznek csütörtökön burkolatjavítási munkálatokat, szombaton a Győr felé vezető oldalon, míg vasárnap a Budapest felé vezető oldalon zárják le a belső sávot a bicskei csomópontnál a szakemberek.
Részletek
Elkészült a Jánossomorját átszelő kerékpárút2018-11-30
Ünnepélyes átadásához érkezett a Jánossomorját átszelő új kerékpárút. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 348 millió forintos európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként a települést egy modern több mint 4,3 km hosszú kerékpárút szeli át, és köti össze a város részeit. A most átadott kerékpárút hálózat bővíthető Andau és Mosonmagyaróvár irányába. Cél, a kerékpáros kiránduló-turizmus fejlesztése és a városban lakók, közlekedők biztonságának növekedése.
Részletek
RAJZPÁLYÁZAT ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKEKNEK „ÁLOMÚT” CÍMMEL - A NYEREMÉNY EGY OSZTÁLYKIRÁNDULÁS2018-11-29
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ismét országos gyermekrajzpályázatot hirdet. A társaság ezúttal is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az utakhoz kapcsolódik. A kategóriák győztesei kirándulást nyerhetnek osztálytársaikkal együtt és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország.
Részletek
Helyben komposztálja a növényi hulladékot a Nolato - Compastor technológia a környezet védelemében2018-11-29
A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként alkalmazza a mosonmagyaróvári fejlesztésű Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező zöld- és szerves hulladékok komposztálására. A szerves hulladékok helyben történő komposzttá alakításával és újrahasznosításával a cég költségkímélő megoldással óvja és védi környezetét: a szerves hulladékokból – elsősorban a lekaszált fűből és az összegyűjtött gallyakból és falevelekből - a költséges elszállítás és ártalmatlanítás helyett környezetbarát és hatékony technológiával helyben állítanak elő vegyszermentes, egészséges táptalajt, amit a Nolato telephely növényeinek táplálására, gondozására használnak fel. Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=5940
Részletek
NŐ A FORGALOMBIZTONSÁG A MEGÚJULT 8311-ES JELŰ NYÚL-MÉNFŐCSANAK ÖSSZEKÖTŐ ÚTON2018-11-21
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út több mint 1,3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.
Részletek
Mit szabad és hogyan az árvízvédelmi töltéseken?2018-11-10
Az árvízvédelmi töltéskoronán történő közlekedéssel kapcsolatosan Igazgatóságunkhoz sok megkeresés és panasz érkezik, melyek oka főként a töltések jóléti használatával kapcsolatos. Sokan nem tudják, vagy talán nem akarják tudomásul venni, hogy meddig terjed a lakossági igénybevétel illetve mi tesz a vízügy, hogy a töltések árvízvédelmi szerepét biztosítsa.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál